Rollemodellen Marit Breivik

Marit Breivik er personen alle i Norge vet hvem er. Hun er født i 1955 i Trøndelag. Viktige egenskaper fra oppveksten er inspirasjon, oppmuntring og trygghet. Hun tok disse med seg i utdannelse og ledelse. De kjennetegner hennes lederstil. Hun er utdannet kroppsøvingslærer og jobbet flere år i skolen.

Aktiv oppvekst og liv

Marit Breivik var håndballspiller, og har NM gull og seriemesterskap med Skogn Idrettslag. Hun har enhåndballhistorie som er imponerende som spiller og trener. Som  håndballjentenes trener ble hun fort vant til en mannsdominert verden. Hun jobber for kvinners aktivitet i trenerroller. Som regel gir kvinner opp etter sin sportskarriere og familieliv blir prioritert. Kvinner beriker miljøet og er viktige ubrukte ressurser. Involvering og ansvar er fokusområder for spillere og trenere. Norge fortsetter håndball suksessen med ny leder.

Håndballjentene

Lederskap-stilen er preget av engasjement og medvirkning. Effekter av hennes tro på spillerne var synlig i utøvernes fremgang. Vilje til å forsøke nye ting og være åpen for innspill ga viktige gevinster. Hun brukte idrettspsykolog for temaer hun ikke hadde fullt tak på. Hun er flott eksempel med mer enn 30 år i fysisk fostring. Hun skaper sammenslutninger og forbindelser på tvers av all idrett, profesjonelle utøvere, sport og samfunn. Hennes filosofi om lagorientering, dedikasjon og medvirkning er i live idag. Utøvernes flotte prestasjoner er beviset.

Utmerkelser og prestasjoner

Prisen som “Årets trønder” ble tildelt i 2007. Hun har sportslige medaljer av edleste metall fra EM, VM og OL. I sin 15 årige lederjobb for landslaget fra 1994 til 2009 tok hun 13 internasjonale mesterskap. Hun ble kåret til “Årets trener” under Idrettsgallaen i 2001, 2004, 2007 og 2009. Hun fikk Olavstatuetten i 2008. Statuetten er øverste utmerkelse innen idrett i Trøndelag. Ingen annen har hatt samme gull-suksess med norsk idrett.

I 2009 ble Marit Breivik utnevnt ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for “innsatsen som rollemodell i norsk idrett “.

Hun er i dag assisterende toppidrettssjef og sommeridrettssjef i Olympiatoppen.